Individualterapi

Jeg tilbyr terapisamtaler med motiverte pasienter med angst, depresjoner, kriser, konflikter, traumer, samlivsbrudd og mye mer. Du kan velge om du vil ha med din partner eller ikke. Jeg har også erfaring med bipolare lidelser og psykoser, og tilbyr EMDR.

Det viktigste er at du selv er motivert for å jobbe med å utvikle deg, mestre hverdagen og komme videre.

Det er også viktig at du kan overholde avtaler og møte presis, eller melde fra hvis du ikke kan møte.

Mange som jobber innenfor helsevesenet og sykehus foretrekker å gå til meg, fordi jeg er helt uavhengig av alle andre journalsystemer. Man trenger ikke være redd for å treffe på kolleger.

Siden jeg har refusjonsavtale med Helse Nord, betaler du bare en egenandel hos meg til du får deg frikort. Det er det samme frikortet som hos fastlegen og på sykehus. Derfor er det gratis for deg å gå til meg når du har fått frikort. Hvis du ikke har frikort ennå for inneværende år, må du betale en egenandel hos meg til du når frikortgrensen. 

Hva skal jeg gjøre hvis jeg vil gå i terapi?

Du må bestille time hos din fastlege og be om henvisning til meg. Jeg kan ikke ta deg inn i terapi uten henvisning.

Dersom du er i fare for å falle ut av arbeidslivet, kan du henvises til Helse i Arbeid-poliklinikken. Pasienter i Vesterålen og Lofoten vil bli viderehenvist til Hippocampus Nord og psykiater John William Danenbarger.

Du vil etter hvert en bekreftelse på at søknaden er mottatt og antatt ventetid, ofte på sms. Derfor er det viktig at henvisningen inneholder ditt mobilnummer.

Du skal svare på denne sms-en fra meg. Da bekrefter du at det er riktig mobilnummer, du godkjenner at jeg kommuniserer via sms og at du gjerne vil stå på venteliste. Det kan også være greit at du gir beskjed dersom du kan komme på kort varsel, for eksempel ved avbestillinger. På denne måten kan jeg utnytte tiden min best mulig.

Velkommen!

Jeg er en engasjert, grundig og direkte terapeut.Jeg reflekterer gjerne sammen med deg om dine tanker om deg selv og de symptomene du har.Jeg gir mye av meg selv i terapiene, noe som styrker vår relasjon og gjør at du blir bedre kjent meg og skjønner at jeg vil deg godt. Dermed kan jeg også være direkte og ærlig med deg uten at du føler at jeg støter deg bort. Dette kalles kognitiv terapi.

– Dr. John William Danenbarger